Nieuwsbrief

Dankbrief aan alle sponsors en partners van de Heilbode

December 2021

Beste vrienden,

Langs deze weg wil ik even terugblikken op het afgelopen jaar 2021. Ondanks de wereldwijde crisis is ons werk juist enorm gegroeid, zowel in binnen- als in buitenland. We zijn tegen de verdrukking in gegroeid. Met recht zeggen we dat God “alle dingen doet meewerken ten goede”, zoals u kunt lezen in deze brief.

De Wachter
Zoals u weet was ik vorig jaar al begonnen met een wekelijks filmpje, die we “de Wachter” noemde. Inmiddels hebben we bijna 100 filmpjes gemaakt die veel worden bekeken. Gemiddeld bijna 10.000 keer. Voor de C-crisis moest ik bijna een jaar lang preken om net zoveel mensen te bereiken, en nu bereikt ik bijna elke week net zoveel mensen vanuit mijn kantoor. De lockdowns kunnen Gods Woord niet opsluiten. Integendeel, de verspreiding is er juist door vermeerderd. Dank u Jezus!

Eyeopener magazine
Naast de filmpjes hebben we dit jaar ook twee landelijke magazines mogen distribueren. In het voorjaar ons Eyeopener magazine en begin december de Corona folder. (je kunt ze inzien onder de linkjes). Met deze uitgaven hebben we nagenoeg ons hele land het goede nieuws mogen brengen. En ondanks de leugens die de kranten erover schreven, (wat kun je anders van de tegenstander verwachten) hebben we op deze wijze heel veel medelanders met het goede nieuws mogen bereiken. Inmiddels hebben we al heel wat prachtige getuigenissen gehoord van mensen die erdoor gered zijn. Zoals deze van Poul Hofland!

De Gospeltrucks in India
Maar het werk van de Heilbode bleef niet beperkt tot Nederland, ook al kon ik niet meer reizen vanwege de corona restricties. Want het aantal Gospeltrucks in India is verdubbeld van 5 in januari naar 10 in juli. Sindsdien zijn er nog 10 trucks gedoneerd, die vanaf januari 2022 ook ingezet zullen worden. Vanaf komende maand zullen we dus met 20 trucks tegelijk uitrijden om het goede nieuws van Gods liefde te prediken. De oogst met 10 trucks en alle andere evangelisatie acties lag dit jaar rond de 500.000 kostbare zielen die we bij Jezus mochten brengen. We zijn zo dankbaar voor iedereen die ons geholpen heeft om deze droom tot een werkelijkheid te maken.

De oogst is groot maar arbeiders zijn er weinig
Vanwege deze grote oogst hebben we enorme behoefte aan werkers, zendelingen en helpers om al deze nieuwe gelovigen op te vangen en toe te rusten. Door de nood gedreven zijn we gelijk begonnen met een trainingsschool om binnen een jaar 200 zendelingen op te leiden, om deze naast onze 100 fulltimers en 200 parttimers in te kunnen zetten. Dankzij de hulp van een sponsor kregen we de nodige geldmiddelen om direct met dit trainingsprogramma te starten en dat nu op volle toeren draait. Naar verwachting zal dit komende jaar, met 20 trucks en 200 nieuwe werkers, een oogst opleveren van een miljoen zielen.

Met de hulp van City-Bibles mochten we ook al heel veel bijbels uitdelen en ook dit jaar hebben we zeker 100.000 bijbels nodig. We vragen u mee te bidden voor wijsheid en tact vanwege de toenemende druk in India, zodat we zolang mogelijk kunnen blijven werken. Waarom ik dat vraag? De afgelopen week heeft de centrale regering van India alle rekeningen van het charitatieve werk van Moeder Teresa bevroren. Dat is een slecht voorteken en we bidden dat we bewaard blijven voor deze ramp, want daarmee zal ook al ons werk in gevaar komen. Bidt daarom mee dat God ons beschermt en we ons gezegende zendingswerk kunnen blijven doen zolang het dag is. Kijk voor onze andere projecten in India hier.

De Gospeltruck in Nederland
Een ander wonder van dit jaar, is de Nederlandse Gospeltruck die tot stand kwam door de samenwerking van Vincent, Fausto, Joey en ik. Inmiddels is de truck al tientallen keren uitgegaan en voor het komende jaar staan er ook al weer heel veel steden op de agenda. Want we willen ons geliefde volk bereiken met het enige echte goede nieuws, de boodschap van Gods liefde. Inmiddels staat dit werk op eigen benen en we hebben ook een eigen site waar u ook ziet waar de truck wordt ingezet. Kijk hier voor de agenda en ook om dit werk te steunen. Beter nog, ga meewerken en leer tegelijk hoe je anderen voor Jezus kunt winnen.

Wonderen in Pakistan
Dat ons werk niet beperkt door de regels blijkt ook uit de bijzondere online Gospel Crusade die op 8 december jl. is gehouden. Vanuit mijn kantoor zat ik voor mijn mobiele telefoon een boodschap in te spreken die life werd vertaald in Urdu. Ik zag en hoorde zelf niets van de campagne, maar mijn vrouw Antje en ik waren des te meer verrast toen we een week later een verslag kregen van pastor John. Lees hier over de grote oogst van ruim 13.000 zielen en duizenden wonderen. Dank u Jezus!

Ontzagwekkend Nieuws
Naast de bovengenoemde projecten hebben we onze nieuwe site Ontzagwekkend Nieuws, waar u elke week een nieuwe wachter kunt zien en heel veel andere geloofsopbouwende filmpjes en artikelen. Ook vindt u hier onze webshop en de agenda van waar Jaap spreekt. Ik wil u aansporen om u aan te melden voor onze nieuwsbrief (in de rechterkolom) want dan krijgt u wekelijks een linkje en een reminder dat er weer een nieuw wachter filmpje is.

Christian Connect
Naast al deze ontwikkelingen, is er nog een nieuwe site ontwikkeld. Want er kwamen zoveel vragen binnen van gelovigen of ik ook een kring of een geloofsgemeenschap kende in hun omgeving. Om die reden hebben we een site ontwikkeld waar zowel kringen als zoekers elkaar kunnen vinden, want er is dankzij alle restricties en lockdowns een grote behoefte aan fellowship. Kijk hier om te aan te registeren zodat jij anderen kan vinden en anderen jou kunnen vinden, vandaar de naam www.christianconnect.nl

Tot Slot – Heel hartelijk dank!
En daarom wil ik op de valreep van dit jaar, al onze donateurs, sponsors, bidders, vrienden en supporters van harte bedanken voor hun liefde, hun gaven, bemoedigingen, hun inzet, hun donaties en hun gebeden. Met de hulp van onze God en onze vrienden zullen we ook in het komende jaar in dit spoor verder gaan.

Vol verwachting zien we uit naar de komst van Koning Jezus op de wolken, waar we straks Hem en elkaar zullen ontmoeten en voor altijd bij Hem zullen zijn. Maar tot die tijd zullen we als bode van het Heil, het goede nieuws blijven brengen.

Tot slot wens ik u allen de zegen van onze Hemelse Vader toe en een voorspoedig en gezegend 2022…, totdat Hij komt!

Jaap Dieleman – De Heilbode & Ontzagwekkend Nieuws

Help ons het Goede Nieuws te verkondigen

Wil je Stichting De Heilbode helpen bij de missie om het Woord van God te verkondigen? Voel je vrij om te doneren zodat we nog meer mensen kunnen bereiken met onze YouTube videos, magazines, folders etc. 

0 +

Folders verspreid

0 +

YouTube kijkers

0 +

Videos op YouTube

Shop

Nieuwe producten in de shop

Stichting de Heilbode is afhankelijk van giften en schenkingen. Steun ons werk door een van de boeken te bestellen in onze webshop.

  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle verzending
  • 14 dagen bedenktijd
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.